Certificeringen

Essanté Organics biedt gecertificeerde organic ingrediënten en producten. Zo kunnen we onze biologische producten controleren en verifiëren.

Het US Department of Agraculture National Organic Program® (USDA NOP) gebruikt meer dan 90 certificeringsbureaus om alle biologische producten te controleren en elk bureau heeft Essanté Organics labels in het bestand.

Wilt u de afzonderlijke gecertificeerde biologische ingrediënten zien, die in andere Essanté Organics producten worden gebruikt, bekijk dan de ingrediënten die vermeld staan op de ingrediëntenlijst van elke productverpakking.

De controle door een derde partij zorgt ervoor dat het bedrijf de geloofwaardigheid en uw gezondheid kan garanderen.

Essanté Organics volgt strikte regels als het gaat om de etikettering van organic ingrediënten. Wanneer de ruimte het toelaat, wordt op ieder etiket het woord “organic” neergezet, voorafgegaan door elk organisch/biologisch ingrediënt. Wanneer etiketruimte beperkt is, zal het etiket een * naast elk organisch/biologisch ingrediënt tonen.

Ingrediënten zonder een * of het woord “organic” zijn wildcrafted ingrediënten, die ook 100% vrij zijn van toxines en GMO’s . Wees voorzichtig met bedrijven die zichzelf certificeren, omdat er geen onafhankelijke mogelijkheden zijn om hun beweringen te controleren.

Essanté Organics is er trots op gecertificeerde, ToxicFree® producten aan te kunnen bieden. Wij zijn een van de 10 bedrijven in de wereld die het prestigieuze Toxic Free Foundation® (TFF) logo hebben gekregen. De TFF is een particuliere, non-profit organisatie die zich inzet voor bedrijven die organic ingrediënten promoten in persoonlijke verzorgingsproducten en die mensen op de hoogte brengen van giftige ingrediënten, het feit dat die ingrediënten doordringen in de huid, zich in het lichaam opbouwen en vervolgens in het milieu belanden. De TFF test en certificeert persoonlijke verzorgingsproducten die 100% vrij zijn van toxines. Alle producten van Essanté Organics bevatten geen schadelijke toxines van welke soort dan ook.

Essanté Organics past geen GMO’s (GMO’s = Genetisch geModificeerde Organismes) toe.

Er zijn geen onderzoeken of studies over de veiligheid of werking van GMO’s op de lange termijn.

Een van de zegels van Essanté Organics is: Leaves Green Footprint®.

Essanté Organics is een milieuvriendelijk bedrijf. We gebruiken ecologisch verantwoorde landbouw- en oogstmethodes. Alle ingrediënten zijn 100% vrij van schadelijke toxines. De meerderheid van onze bedrijfssystemen zijn papierloos en we recyclen. Onze producten zijn verpakt in veilige verpakkingen van glas of metaal of recyclebaar plastic, dat vrij is van BPA en DEA (Diethanolamine). Onze verzendafdeling maakt gebruik van 100% biologisch afbreekbare verpakkingen die in water oplosbaar zijn. Het grootste deel van ons marketingmateriaal wordt geproduceerd op gerecycleerd papier. Wij willen bijdragen aan het verminderen van (vuil)stortplaatsen en het verhogen van de Green Footprint!

U kunt al verschil maken door te veranderen van merk. Een deel van de opbrengsten van elk Essanté Organics product gaat naar goede doelen die ons milieu ondersteunen en mensen in nood helpen. Door uw aankopen biedt de Essanté Foundation maandelijkse donaties, die het leven van mensen veranderen. Het voelt goed om een verschil te maken. U helpt automatisch mee, elke keer dat u winkelt. Essanté Organics kan doneren omdat u dat mogelijk maakt. Samen kunnen we goede dingen doen voor mensen die dat nodig hebben en voor ons milieu.

 

Essanté Organics is trots op de biologische palmolie van Agropalma® uit Brazilië, omdat dit de enige palmolie is die de Greenpeace® Award heeft ontvangen voor de inzet om bossen en dieren te beschermen. Greenpeace® onderscheidt Essanté Organics ‘Agropalma® Palmolie als de beste palmolie ter wereld, gebaseerd op wereldwijde productie van CPO (Ruwe Palmolie), natuurbescherming, dierbehoud en het percentage gecertificeerd RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil). Andere palmolie die afkomstig is uit Indonesische regenwouden, is vaak minder duur omdat hij bewerkt is – en gekweekt wordt zonder zorg voor de dieren die hun leven kunnen verliezen omdat hun omgeving wordt verwoest door niet-duurzame teelt. Indonesische regenwouden vormen het leefgebied voor een aantal bedreigde diersoorten zoals de Sumatraanse tijger en Sumatraanse orang-oetan. Decennia lang zijn de bossen van Indonesië gekapt en veranderd in plantages. Essanté Organics is fel tegen alle vernietigende praktijken en alle onjuiste behandeling van dieren. Daarom gebruikt Essanté Organics uitsluitend organische Agropalma® palmolie uit Brazilië.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram