Blog

WAAROM SCRUBBEN WONDEREN DOET VOOR JE HUID

Heb je ooit een complimentje gekregen waardoor je dag niet meer stuk kon? Hetzelfde geldt voor je huid! De huid heeft regelmatig complimentjes nodig om er op zijn best uit te zien – en de beste manier om je zelfvertrouwen een flinke boost te geven is met een goede scrubsessie. Als scrubben nog geen onderdeel uitmaakt van je huidroutine, dan is het de hoogste tijd dat daar verandering in komt!

 

VAN SCRUBBEN GAAT DE HUID WEER STRALEN! 
Je huid maakt elke dag miljoenen oude huidcellen aan. Die oude huidcellen worden naar de buitenste huidlaag vervoerd, waar ze de huid een droge en doffe uitstraling geven en uiteindelijk van nature worden losgelaten. Als ze echter niet verwijderd worden, kunnen ze je poriën verstoppen. Dit is waar een goede scrub wonderen kan verrichten: door te scrubben verwijder je namelijk dode huidcellen en komen de nieuwe huidcellen eronder tevoorschijn. Hierdoor kan de huid bovendien de volgende producten in je routine beter opnemen; een win-win-situatie dus!

ZOU IK WEL MOETEN SCRUBBEN? 
Jazeker! Er bestaat een misvatting dat scrubben niet goed zou zijn voor bijvoorbeeld de droge huid, maar niets is echter minder waar. Door een gebrek aan vocht in de huid ontstaan er barstjes in de beschermende huidbarrière, maar door dode huidcellen te verwijderen, kunnen hydraterende producten tot dieper in de huid doordringen. Door te scrubben maak je het ook makkelijker voor nieuwe cellen om zich naar de buitenste huidlaag te bewegen, waardoor het vochtniveau beter behouden wordt. Als je een vette huid hebt, produceert je huid meer dode huidcellen dan de normale of gecombineerde huid, en is het net zo belangrijk om te scrubben!

IS SCRUBBEN OOK GOED VOOR DE RIJPE HUID? 
Naarmate je ouder wordt, vertraagt het celvernieuwingsproces en blijven dode huidcellen langer zitten, waardoor de huid doffer lijkt. Zelfs op oudere leeftijd is het dus zeer effectief om de celvernieuwing te stimuleren door te scrubben

Wist je dat Essanté Organics uitsluitend natuurlijke scrubdeeltjes gebruikt?!

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram