Blog

Waarom geen THT op de producten?!

Een hele terechte vraag! Want wij zijn immers enorm gewend geraakt aan het lezen van THT data op producten. NB ik zou willen dat wij dat ook met z’n allen zo goed deden met etiketten lezen en  ingrediënten begrijpen!!

Maar ook ik zelf heb deze vraag gesteld aan Essanté Organics toen ik net de producten voor het eerst ging gebruiken en mij dit opviel. Want er staat wel een datum op het product?! Klopt dat is de productie datum, wel zo handig, en dat is ook daadwerkelijk verplicht. Maar waarom dan geen THT? Essanté Organics vertelde; omdat alle producten zo puur zijn is er eigenlijk geen limiet aan verbruik nodig, echter zijn alle producenten dit wel verplicht! Gek genoeg is het alleen voor personal care niet toegestaan om een THT te hebben langer dan 2 jaar na productie datum, dus dat wordt dan ook geadviseerd. Echter… gebruik je gezond verstand; er zit niets slechts in, dus risico’s neem je niet 😉

Om wel deze discussie een beetje te openen, want helaas leven we momenteel flink in een weg gooi cultuur vind ik, heeft Essanté Organics er voor gekozen om alleen de productie datum te melden met daarbij het advies van 2 jaar. Met als achterliggende gedachte; moeten deze spullen echt wel weg? Gebruik je gezonde verstand! Leer etiketten lezen en begrijpen en er zal een wereld voor je open gaan!!

Kom jij al een beetje uit de ingrediënten die vermeld worden?

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram