Blog

Hoe werkt een diffuser eigenlijk?!

Een aroma diffuser of etherische olie diffuser is een simpele en effectieve manier om een heerlijke geur te verspreiden in je huis, maar het kan nog zoveel meer!

Een diffuser is zeer geschikt voor het verdampen van essentiële oliën op een milieuvriendelijke manier.

Het is tevens een perfecte mini luchtbevochtiger. Het water in een diffuser wordt namelijk omgezet in stoom door middel van hoge frequente trillingen, waardoor een koude verneveling ontstaat. Hierdoor blijven de moleculen van de etherische olie in tact en heeft een diffuser ook een therapeutische werking.

Je kan een diffuser gebruiken om een warme, comfortabele omgeving te creëren met geuren zoals lavendel en vanille. Of je kan de lucht reinigen en de energie verhogen met citroen en eucalyptus.

Op warme dagen werkt een mengsel van citroen en pepermunt zeer verfrissend.

Diffusers met etherische olie zijn ook uitermate geschikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en helpen ook symptomen van verkoudheid en griep te verminderen.

Brengt verlichting bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn.

Hiervoor zijn etherische oliën zoals teatree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.

Een aroma diffuser is een aanwinst voor je huis of praktijk.

De meeste aroma diffusers zien er ook nog mooi uit en zijn een aanwinst voor je huis. De Diffuser van Essanté Organics heeft zelfs nog diverse prachtige kleuren standen!

In het algemeen zijn de aroma diffusers zoals hierboven beschreven met de koude nevel het meest effectief maar ook de meest prijzige variant. Echter als je goede kwaliteit etherische olie wilt verdampen is dit de beste manier om het meeste profijt van je olie te hebben.

Hier nog een leuk filmpje over de diffuser van Essanté Organics

 

Please follow and like us:

Related posts

Leave a Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram